Almindelig kristtorn, også kendt under sit latinske navn Ilex aquifolium, er meget populær som hækplante. Ilex-planten er en langsomt voksende hjemmehørende busk, der hører til de stedsegrønne hækplanter. Det betyder, at en kristtornhæk ikke mister sine blade, uanset hvor koldt eller varmt det er udenfor. Uanset om du vil lave en meget lav hæk eller en meget høj, er det helt muligt med den almindelige kristtorn

Almindelig kristtorn

Almindelig kristtorn, også kendt under sit latinske navn Ilex aquifolium, er meget populær som hækplante. Ilex-planten er en langsomt voksende hjemmehørende busk, der hører til de stedsegrønne hækplanter. Det betyder, at en kristtornhæk ikke mister sine blade, uanset hvor koldt eller varmt det er udenfor. Uanset om du vil lave en meget lav hæk eller en meget høj, kan almindelig kristtorn gøre det perfekt.

Kristtornhækken har mørkegrønne tornede blade. Denne egenskab gør kristtornen meget velegnet til at skabe en indbrudssikker hæk. Indbrudstyve eller andre ubudne gæster tør ikke kravle gennem eller over hækken ind i din have.

Mellem de spidse blade finder du smukke røde bær om efteråret, som tiltrækker alle slags fugle. Bærene bliver hængende på hækken det meste af vinteren. Fin at bruge i december i et smukt julearrangement! Bemærk, at de røde bær af Ilex-planten er giftige for børn og kæledyr. Det gælder også for bladene. En kristtorn uden bær er for eksempel Heckenstar kristtorn eller Blue Prince kristtorn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *